PRmän = politiker = sant

Nu har PRfolk hand om det politiska budskapet åt politikerna. Och sedan, när man varit politiker blir man PRkonsult i en smidig rotation. Men vad händer egentligen?

Anta att det handlar om att förklara politiska avsikter, så att folk förstår. Ska det vara så svårt att man måste anlita speciella ordfixare för det? Är budskapen så krångliga, verkligen? Eller får politikerna ut något annat av kontakten med ordens mästare?

Kan det vara så att PRfolk ställer bra frågor tillbaka? Är det i själva verket den budskapsknådningen som är värd pengarna? Minister X vill ha kredd - som det numera heter - för en tilltänkt ny reform, men den är inte färdigstöpt än. Då går minister X till byrån på hörnet och ber dess bästa copy om hjälp att slipa fram reformen. Det kostar en halv miljon, men va tusan, det gör inget bara reformen blir bra.

Sen är det oppositionens Mme X som går till sin förra kollega, numera PRkonsult och ber om råd  för att få till ett bra motförslag. Återigen blir en bra copy inkopplad och de tre arbetar hårt med att förenkla och styrsla. Den ideologiska samsynen är säkrad.

Vi har alltså en reell skuggpolitik vid sidan av riksdag och regering. Kanske blir politiken bättre på det här sättet. Och i så fall, hur illa skulle det ha varit om vi inte haft PRfolk inkopplade? Hade vi överhuvudtaget förstått nånting av det som hade sagts?

Annagreta







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0