Berlusconi, Putin, Donald Trump och tjärleken

Förunderliga saker händer i olika världar. I den ena världen upplever vi flyktingars tragik i en omfattning som är svår att ta in och förstå. I andra världar pågår olika skuggspel, politiska, kulturella och personliga. De senare är mycket synliga, och själva synligheten skapar medvind i opinionen.
 
Nu åker Berlusconi till Putin och promenerar på Krims stränder. Han vill bli Putins finansminister. Men innan dess dricker han ett flera år gammalt italienskt vin på Krim tillsammans med sin värd, vilket retar upp ansvarig rysk källarvärd med kulturellt sinnelag. Resan gör sig bra för Berlusconi mot bakgrund av en ny dom; B har nämligen dömts till fängelse för att 2008 ha mutat en hög politker för att han skulle fälla regeringen Prodi (brottet är preskriberat nu). Dessutom har han en dom över sig för exploateringen av unga damer. Han ler hursomhelst konstant. Italien försöker olja upp exporthandeln till att också innefatta höga gubbar i Forza Italia.
 
Donald Trump som håller obeskrivligt vulgära tal i USA har skrivit en bok som heter "Time to Get Tough". Där förklarar han sin egen storhet och alla andras brister, inte minst bristerna hos USAs invandrare från Mexiko. Han drar folk; ovisst om det gäller att man vill se hur extremt burdus en männsika kan vara och låta, eller om det faktiskt gäller att man gillar hans ultrareaktionära åsikter. Risken är att allt detta blandas till ogenomtänkt uppskattning sedan den politiska kompassen blivit sliten.
 
Här hemma är allt mellanvarmt och lagom, guskelov. Vill man haja till, om så bara litegrann, kan man lyssna på när Mark Levengood uttalar ordet "Tjärlek". Han säger ordet med ett leende. Varmt och gott och lagom utmanande fast lite tjärvt.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0