Det vi inte trodde fanns

 
Nu i augusti dyker saker upp som vi inte trodde fanns. Ta t ex fästingen som är lika stor som ett hallon. Den krabaten har dykt upp (!) i Skåne och Sörmland och skrämt upp menigheten. Eller ta Matteo Salvini, Italiens inrikesminister och tillika reservpremiärminister.  Han uppvisar tydliga fascistoida drag som vi inte längre trodde fanns, allraminst i dagens Italien.
 
I USA har Trump - i samband med hans förre juridiske rådgivares avslöjanden i rätten - drabbats av en del insikter om sin egen begränsning, kanske rentav sårbarhet. Det hade han aldrig kunnat föreställa sig. Härhemma drabbas vi av valaffischer som har utformats som om något medborgerligt omdöme inte fanns. Från Svenska Akademien hörs inga reaktioner efter Sara Danius´ sommarprogram. Kanske förnekar herrarna hennes existens, helt enkelt. Att han verkligen finns, det lär däremot Herr Arnault snart få veta, då han kallas till rätten för att svara på de anklagelser om våldtäkt - som han menar aldrig inträffat. 
 
Påven är på Irland och gör PR där för sin kyrka. Det går sådär. De krav på räfst och rättarting för katolska prästers övergrepp på irländska barn som irländarna förväntat sig av påven kom inte. Han erkände i alla fall till slut att de drabbade finns, att brotten begåtts. Men viljan att överlåta brottslingarna till det civila rättsväsendets granskning och dom fanns inte. 
 
Lite positivt är samtidigt att de nyfunna lämningarna i Sibirien visar sig härröra från en flicka som levde för många tusen år sedan, nu döpt till Denny, och som Svante Pääbo häpet funnit vara en frukt av ett möte mellan en denisoviansk man och en kvinnlig neanderthalare. Vem hade trott på en sådan allians? Kanske var människorna klokare och mera vidsynta förr.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0