Bernhards nya uppdrag på Olympiaden

 
Har ni hört att Bernhard blev uttagen till Olympiaden i år? Han var osäker själv in i det sista, men så kom beskedet: Han ska vara med som dopingmotståndare. Mot något är han ju alltid, och nu har han sannerligen fått ett gediget ämne att motsätta sig. Själv har han ju astma, så han är insatt, och syresatt sig på hög höjd har han ju gjort länge, så han vet allt om dessa saker. Bloddoping är han helt okunnig i, men han har en kusin som bloddopar sig varje gång han väntar släktbesök. Den grejen får hursomhelst nån annan motverka.
 
Så nu har Bernhard diverse strategier att använda i de Sydkoreanska terrängerna. Om någon vinner måste hen genast andas på Bernhard, rätt länge, faktiskt, direkt efter målgång. Om det då uppstår en astmatisk attack så är vederbörande åkare frisk. Får han ingen attack är det läge att gå till sjukan där en sugen sköterska iförd folkdräkt från Bortre Mongoliets Jurtacentrum står beredd att dra ur åkaren en massa blod för analys. 
 
Eftersom höghöjdsträning inte är förbjuden så bryr man sig inte om den fast Bernhard tycker den är suspekt. Hur förklarar man utan den alla norska vinster genom tiderna, tänker Bernhard. Glittertind ligger ju skyhögt, Galdhöpiggen likaså, och Hardangervidda är ju jättestor. Där har alla norska skidåkare iförda lusekoftor gnetat fram och tillbaka med is i skägget flera säsonger i sträck utan annan mat än klippfisk med lingon. Sånt, det vet Bernhard, ger effekt. Själv har han i all hemlighet doktorerat på temat "Skidåkandets betydelse för framflyttade positioner", medan han svalt och led, och på den avhandlingen fick han högt betyg. Bernhard känner sig mycket kvalificerad, både fysiskt och mentalt; han har nämligen också gått på yoga för att träna avslappningen och andningen och är nu fullständigt beredd att sortera bland de skidåkande damernas andedräkter. 
 
Annagreta
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Eva

Vad får du allt ifrån?vilket begränsat liv lever jag inte själv!

2018-02-09 @ 19:49:31
Postat av: Berith Elisabeth

Nu ska jag skriva ut alla dina inlägg om herr Bernhard, så jag lär känna honom i nutid.
Böckerna får väl komplettera senare,så jag lär känna hans dåtid också.
Han blir ju mer och mer spännande för vart inlägg du gör om honom.

2018-02-13 @ 12:05:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0