Min karta över världen, och så Bergmans demoner

 
 
Den här bilden visar en bit av en känd trakt i Västerbotten, strax efter ett snöfall som var relativt tunt. Det har töat såpass att de mera trafikerade vägarna blivit bara, liksom många tak. Från Bernhards satellit ser jag det svarta papptaket på konsum och strax intill skymtar skolan och Filadelfia. Det har blåst väldeliga, så några hus är ordentligt täckta av snö på ena sidan. På grund av landlutningen bosatte sig som synes de flesta på södra sidan av vägen - den norra sidan är stenig och kall eftersom den lutar mot norr. Så det är ingenting att ägna en tanke. 
 
Det är tack vare Bernhard jag fått tag på de här bilderna. Han har nämligen tagit ett extraknäck på NASA och skickar upp satelliter vars nedplockade data han sedan tolkar och överför till såna här bilder. Denna remote sensing är egentligen en hemlig specialitet som han likväl är känd och uppskattad för i vida kretsar. Egentligen är ingenting hemligt numera, påstår NASA, eftersom vi har Bernhard. Han har avslöjat det mesta som går att avslöja, --- fast allt det andra har Trump hand om i en kammare bakom Vita Huset som han delar med några pojkar med botoxpräglad uppsyn och rysk brytning. 
 
Den norrländska bybilden är den enda bilden han idag vill släppa ut till allmänheten. Dels är den ju översnöad, säger han, dels har han beskurit den så att man inte ska se de avslöjande bitarna i närheten; närmare bestämt Torgny Lindgrens kända stubbe med det svagt lutande glaset eller P O Enqvists smått frikyrkliga läggning. Såna saker skulle kunna väcka intresse på olämpliga ställen. Andra faktorer som Bernhard (till min stora glädje) tagit hand om i sitt extraknäck, fast på fritiden, är de många bilderna och intervjuerna av Ingmar Bergman som så här års flyter ut ur alla gömmor och till Bernhards och min förtvivlan formligen översvämmar både rymden och massmedia. Bernhard håller nu på att med hjälp av fjärranalysen stuva in detta material i ett hemligt förråd i Longyearbyens närhet i avsikt att aldrig släppa ut dem igen. Han försöker också få med demonerna, "på allmän begäran". Bernhards förordnande går dessvärre ut på fredag.
 
Annagreta
 

Kommentarer
Postat av: RM Helleday

Var får du allt ifrån? Du är ett skrivande geni! Har så himla roligt varenda gång jag läser det du skriver! 🤗🤓

2018-02-14 @ 22:59:12
Postat av: Berith Elisabeth

Ja, vad ska man säga.
Annat än att herr Bernhard måste mysa i sin himmel 8om han kan mysa och om han är i himlen). Du är en värdig efterföljare till honom. Se nu till att IngmarBergman och hans demoner försvinner ur vår åsyn. Snabbt!

2018-02-20 @ 13:47:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0