Finns det så små presidenter?

De stora klumpigheterna duggar tätt numera. Först hittar arkeologerna en gigantisk dinosaurie i Argentina, dvs skelettet, och drar slutsatsen att den där måste ha vägt cirka 10 ton. Häpnadsväckande, minst sagt. Storartat. Allt som är stort impar och inger respekt, eller hur?
 
Sen står Trump i sin kapacitet som president för en gigantisk stat å bräker egocentriciteter inför hela världen på en presskonferens i Helsingfors. Han står i bredd med Putin, och lägger sig platt inför ryssen. Ger upp sitt lands integritet. Han agerar som en osäker kille som försöker bli vän med den stora gängledaren. För att uppnå det visar han sig t o m kapabel att desavouera sitt eget lands säkerhetstjänst -- och som om inte det räckte börjar han svamla om Hillary Clinton och en server som han vill kolla...
 
Nu undrar folk i USA hur de ska förhålla sig till sin ledande dinosaurie. Han verkade stor och stöddig, men har nu visat sig vara en liten kille utan omdöme i sitt ämbete. Här har alltså fyndet visat sig vara ett minimum jämfört med vad man tidigare trott, en storhetsmässig flopp. Finns det så små presidenter, frågar man sig. Det hade vi aldrig kunnat tro.
 
Den som vet mer om saken heter Vladimir Putin. Han sitter nu på kammarn och njuter kalla öl till tonerna av Kalinka med AC;n inställd på högsta. Då och då unnar han sig en chat med Lavrov för att gotta sig i segern.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0