Vasaloppet med välsmort maskineri

Bernhard åkte Vasaloppet i år. Det var första och sista gången. Han kom in som nummer 6789 och ansåg det vara en seger över materien. Han hade dessförinnan förtärt två energikakor, druckit fem koppar blåbärssoppa plus te och choklad och ätit en macka från Mockfjärd. Idag är han trött. Aldrig mer, har han skrivit ned på sitt dagboksblad som jag läst.
 
Och som han tränat innan, karln. Han har gått på den numera så populära träningslokalen Zum Kraft Durch Freude på Storgatan och sedan fyllt på orken på Twist and Turn, ett gym i centrala byn. Hur många feberaktiga megadrycker han köpt och druckit det ska vi inte tala om. Hans vältrimmade kusin i vita träningskläder har agerat PT, och det har kostat på, säger Bernhard. Att träna med honom har varit något annat än yogan hemma i Graz, det har betytt sträckningar i både mellangärdet och andra gärden, böjningar utanför boxen och ryggdunkningar med allt annat än burschikosa avsikter. (Den som inte vet vad burschikos betyder får vända sig till SAOL som förmodligen håller på att rensa bort det ordet, så man får skynda sig.) Men så har också muskler dykt upp på de mest oväntade ställen.
 
Ibland har Bernhard varit så övertränad att han inte orkat säga nej när hans Lebensmensch på kvällarna velat ha honom med till baren Alter Ego på fika med damerna. "Såna kvällar får du tillgodoräkna dig som praktisk mental träning", har hans PT förklarat för honom när han låtit svag efteråt. "Du ska inte ångra saker, det tar alltför mycket energi", har han sagt. "Energi- och vätskebalanserna är guld om du ska orka hela vägen". Med så mycket tungt vägande livsvisdom i bagaget är det närmast ett under att Bernhard tog sig hela vägen till Mora. Där stod - hör och häpna - hans damkvartett från Alter Ego och hissade honom högt över målföret så det sträckte extra i hans välsmorda men trötta maskineri. Han såg att folk tittade men det berörde honom inte.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0