Är du en somewhere? eller anywhere-typen?

Har du koll? Vet du om du är en anywhere-person eller en somewhere-människa? Om du kan tänka dig leva lite varsomhelst eller om du bara vill vara hemma i din grupp å aldrig kan tänka dig lämna den? Alltså så här är det tänkt: Man är snart sagt nationalist om man är "somewhere"; man är då hemkär, saknar intresse av andra miljöer och människor... Och "världsmedborgare" är man i stället om man kan tänka sig trivas anywhere. Då är man också prydligt tolerant....  Jösses. Här har vi ännu ett försök att pytsa ut oss i olika läger. En (anywhere-)människa i England har stöpt dessa kategorier åt oss.
 
Om nu händelsevis (av en eller annan anledning) ditt självförtroendet sjunker och når under nivån på sjökortet, kan det hjälpa att gå ut och skogsbada. Det är det senaste hälsotricket. Man ger sig hän åt naturen (anywhere) och öppnar alla sinnen på vid gavel medan man fortsätter att andas. Kom ihåg att andas anyhow, sa instruktören. Det är viktigt.
 
Bernhard är på väg hitåt. Han beräknas ankomma Sverige i övermorgon kl 8,30 med ett direktplan från Ostasien. Han sägs medföra en urgammal kruka, ett samurajsvärd och en flaska sake, som han fått av en leende japan. Han har - i sin egenskap av bred historiker - föreläst i Ostasien om de nyaste fynden av neanderthalarna i Europa. Ryktet säger att han rönt enorm uppmärksamhet med sina personligt framförda historiska avslöjanden. Det påstås faktiskt också att han erbjudit kineserna att köpa hela neanderthalkittet för en spottstyver, ett par förmenta boplatser på Balkan inkluderade, och att han förhandlar å hela Europas vägnar på mandat från EU. Hela Kina är numera anywhere, säger han i ett extra PS i ett mejl jag fick häromdagen. Med detta anträder Bernhard en ny bana: den gränslöse handelsmannens. Fortsättning lär följa.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0