Göran Hägg har fel

 
Roberto Benigni roar med en monolog på nätet:
 
" Två förskräckliga nyheter har nått oss. Den ena säger att jorden ska gå under den 21 december. Det är förfärliga nyheter. Men det är ändå inte det värsta, --- går vi under så går vi under, det är inte mer med det. Det finns faktiskt en nyhet som är ännu värre.
 
Här i Italien vill ju många äldre gå i pension så tidigt som möjligt, gärna i förtid. Det är förståeligt. Helt OK.
Men det finns en person som ALDRIG vill gå i pension fast han skulle kunna gå i pension när han vill. Berlusconi !!! --- och han kandiderar nu FÖR SJÄTTE GÅNGEN och säger att han ska gå i pension nästa gång... Gud hjälpe oss! Berlusconi vill tillbaka!
 
Monologen är mycket elegantare än jag förmår återge den. Roberto Benigni är en underfundig komiker mest känd här för sin bärande roll i fimen "Livet är underbart". Här står han nu på en scen och river ner applåder med sin ironiska politiska analys.
 
Jag vet inte varifrån Göran Hägg har fått att italienarna inte kan skratta åt politik. Han lär skriva det i sin nya hyllade bok om Italien. Sen är det ju lika sant att de inte bara skrattar åt sin politik utan att de också har anledning att gråta över den. Göran Hägg underskattar uppenbarligen sina sydländska charmknuttar som han så förtjust beskriver närhelst han får tillfälle. Kanske skrattar de åt den pratsamma nordeuropén som så klatschigt tror sig veta allt om deras humor.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0