Sven försenad men klass 3-varning vid Stureplan

Snöskovlarna har skrämts fram och matförrådet är påfyllt. Men Sven är försenad. Lite vind kan vi friska upp oss med här i Vällingby, men resten är genomgrått, drypande och helt normalt höstväder.
 
Det enda som kan pigga upp just nu är händelseutvecklingen vid Stureplan. Här laddar Lambertz och Bernhard upp. Med utgångspunkt i den ambitiösa och vällovliga föresatsen att samla de dystra till någon slags gemensam manifestation för DPP (Det Positiva Partiet), kan detta utvecklas till något.
 
Bernhard har gått på yogakurs och lärt sig andas från magen Han är redo att utveckla sin sociala kompetens. Lambertz har inte gått på kurs. Det behöver han inte, det behöver han aldrig. Den som anser att han borde gå på kurs har fel helt enkelt. Hans mind är komplett.
 
 
Konversationen blir lite trevande. Bernhards mumlanden och brummanden möts av det torra intellektets absoluta trosvisshet och Bernhards andning blir ytligare. För att lätta upp stämningen börjar han berätta om hur roligt han hade när han avrättade en framstående österrikisk kulturpersonlighet. Eller om det möjligen var flera. 
 
Nu vaknar Lambertz. Hans öron spetsas ytterligare, hans mind står på tå och blicken blir ännu mer vaksam. Finns bevis? 
 
Förvisso! Bernhard citerar ur sin bok "Gamla Mästare", där ett antal beundrade genier faller för hans bila. Anton Bruckner och Adalbert Stifter har bara skapat litterärt och musikaliskt avskräde. Mahler var ett felsteg, han måste också offras.
 
Lambertz ber Bernhard berätta mer. Kan du möjligen erinra dig fler mord? Bernhard är road av uppmärksamheten från någon som, liksom han, tycks uppskatta dessa lustfyllda avrättningar. Han erinrar sig sina dräpande formuleringar och mumlar lyckligt vidare. Scenen kommer mer och mer likna hur en drogad seriemördare vallas från brottsplats till brottsplats av en ivrigt lyssnande mordutredare.
 
Bernhard låter de framstående kulturpersonligheterna få sällskap av kulturpolitiker och aningslösa litteraturprisutdelare, som oturligt nog valt att tilldela Bernhard något pris. Det kostade dem livet. Uppmuntrad av Lambertz går Bernhard vidare och dräper med några väl valda formuleringar hela den hycklande kultureliten inklusive moderiktiga tyckare och tvärsäkra förståsigpåare. 
 
Man kan ana ett drag av osäkerhet i Lambertz´ ansikte. Det är något som osäkras. Vad?  
 
Hur ska det gå?
 
undrar Ulla
 
 

Kommentarer
Postat av: annagreta

Nu börjar det brännas!
Snart måste de kontakta FSA och FRA och få till stånd en sittning.

Annagreta

2013-12-06 @ 17:10:05
Postat av: Anonym

Minds krävs dock för att klara den alltomfattande duperingen som hela Mindkind är tyck vara utsatt för nowadays tror jag. Håller på L i detta läge- so far. Men B kan gott få ge honom lite sälta.
Ingar

2013-12-10 @ 22:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0