Kinesisk ekonomi, Berlusconis damer och sjögurkor

Vadan denna rubrik? Jo det är dagens nyhetsförmedlings favoriter som avspeglas. Det ska snart gå illa för Kinas ekonomi, säger någon, de kommer att komma på obestånd. Ja, det känns inte bra, obestånd på kinesisk mark, inte bra. Mitt i semestern, dessutom. Vad skulle Mo Yan ha skrivit om detta? Hade han erinrat sig någon lämplig grymhet bland hirschen ute på slättlandet? Någon dramatisk flykt undan herrarna?
 
Sedan är det Berlusconi. Han har en dotter som nu ska ta vid efter fadern. I politiken, alltså. Hon går i hårdträning, skriver La Repubblica. Undrar om det gäller talekonst eller om det gäller själva politiken. Själv vill denna man, som verkar hämtad ur romarrikets mörkare maktsammanhang, skriva om lagen igen. Han ser inte glad ut på bilderna. Hans damer blir allt färre, men han har en "fidanzata", som glatt uttalar sig i TV.
 
I den italienska kulturtidskriften Micromega, fräck och intressant, skriver Angelo d´Orsi en dråplig och dräpande artikel på nätet om Berlusconidramat. Den är ett exempel på den berömda rabbia jag skrev om tidigare. Väl förvaltad ilska kan resultera i briljanta analyser.
 
Sjögurkor, ja. Därom skriver Stockholms Universitets nya tidskrift Havsutsikt, i nr 1. De äts av kineserna, som betraktar dem som delikatesser. Därför börjar det bli ont om sjögurkor därborta. De är i själva verket nyttiga djur, lever bland korallreven och bryter ner och återvinner organiskt material. De ser ut som limpor eller degklumpar i olika färger och storlekar. Inte alls attraktiva om du frågar mig.
 
Se där, några favoriter i mediarapporteringen idag, den 27 juni 2013.
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Ulla Björkklundjörklund

Inte illa, men vad är en "fidanzata".
Själv har jag lärt mig ett nytt ord idag, nämligen "näthygien". Det är den amerikanska armén, som värnar om sina anställdas hälsa och spärrar deras nätanknytning till "The Guardian", när de skriver om Mr Snowdon.

Ser fram emot vidare rapporter från Italien.
Ulla

2013-06-28 @ 22:50:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0