Dinosaurier, Berlusconi, Mussolini om att burra upp sig

Det är inga rötmånadshistorier, det bara verkar så. Först har man hittat Mussolinis bunker från 1942 mitt i Rom, under Palazzo Venezia. Inget dåligt läge, mitt i smeten, 80 läckra kvadratmeter. Kanske inte helt färdigt med inredning och allt, men avsikten med det hela är belagd. Snart öppnas den för häpna landsmän och oss alla att se och förundras, om vi vill.
 
Sen påstås att dinosaurierna var befjädrade. Verkar opraktiskt. Stora och klumpiga som de var. Fastän somliga släktingar flög ju redan, enligt vad som framgår av de paleontologiska fynden. Fjädrar kan ju också användas till att skrämmas med, man bara burrar upp sig, har jag hört.
 
Apropå burra upp sig så har Berlusconi börjat härja igen. På riktigt. Han är ju nu fri, såsom fågeln, efter det senaste domslutet. Hur det kunde ske är obegripligt. Utnyttjandet av den minderåriga Ruby som stod   - och står - under hans beskydd var en av orsakerna till hans dom på ett antal år (omvandlat till samhällstjänst plus utestängning från politiska/offentliga uppdrag). Han behöver nu alltså inte längre gå 4 timmar i veckan till de gamla som vistas i hemmet Sacra Famiglia utanför Milano. Och han kan börja om igen i politiken  och agera officiellt i hans Forza Italia. Enligt vad som ryktas har han nån sorts hållhake på premiärministern Matteo Renzi, i ett politiskt rävspel på högsta nivå som gäller möjligheten att få igenom en stor konstitutionell förändring av det italienska valsystemet, inklusive en stark kvantitativ reduktion av Senaten och dess makt.

 
Annagreta
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Måtte Renzi förmår styra sina reformer i hamn trots allt rävspel på högsta nivå.

Önskar Ingar från Ölandshorisont

2014-07-29 @ 09:41:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0