Robotmulor, kolossen på Rhodos och kodynga

 
Häpnadsväckande saker redovisas i bladen. I USA har man byggt en robotmula som man tänkte sig ha till att frakta saker på. Vackert tänkt, med tanke på vanliga åsnor och deras lott. men men. När den väl provades i r l, då visade det sig att den gnisslade och skramlade så till den grad att utvärderarna avrådde från serieproduktion. Beslutet verkar oåterkalleligt.
 
Stor i annan bemärkelse, fast ljudlös, var för drygt två tusen år sedan kolossen på Rhodos; en hyllning till solen, sägs det. Den var 30 meter hög, kraftigt byggd och har senare utvärderats till att ha varit ett av världens underverk. Den fick inte stå mer än några tiotal år, och blev sedan raserad. Nu ska den i alla fall byggas upp igen, tycker grekerna som har behov av att skapa upprättelser.
 
Ett tredje meddelande gäller en produkt som är av litet format men i stället besitter påträngande egenskaper. Det  är den indiska kodyngan. Den säljs nu i Indien i form av små fasta kakor om ett hekto per styck; man får 11 såna förpackade i ett paket för vad som motsvarar cirka 10 spänn. Eftersom kossorna i Indien är heliga sträcker sig denna egenskap ända in i de här kakorna, som man nu njuter av att elda med.
 
Sen såg jag att pessimismen blir nästa modestuk. Men det tänker jag inte gå in på.
 
Bilden pekar på den nya tid som börjar nu, med allt ljusare dagar.
 
Annagreta
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0