På Lido di Camaiore går en marockan

Världen rymmer allt. Umbäranden, krig och flykt. Hopplöshet bland alltfler. Den gamla kända verklighetsflykten gäller för oss andra. Medelhavet erbjuder inga som helst faror här på Lido di Camaiore.
 
En bit härifrån ligger Viareggio, dit engelsmännen  och deras fruar tidigt förlade sina semestrar, damerna iförda långa kjolar, pyttesmå parasoller och hättor med dekor, medan männen svettades oavsett kläder. Idag är italienarna här, också på försäsongen, de strömmar till efter arbetet. Barnen är sig lika, överallt, förtjusta, ivriga, ostyriga och glada. En och annan Adonis visar upp sig.
 
De långa svarta afrikanerna som vandrar längs stranden säljer kläder, smycken. leksaker, klockor, handdukar och mera därtill; allt som kan bäras runt och erbjudas de välmående badarna. Jag talade med en av dem, en marockan som säljer badhanddukar (med framgång) tre månader om året här på stranden. Han har fru, mamma och ett barn i Marocko, dit han återvänder på hösten för att jobba som murare till nästa vår, då Lido di Camaiore väntar på honom igen; en rutin sedan 19 år tillbaka. Handdukarna är gjorda i Turkiet, säger han leende, det borgar för kvalitet. Jag kopte en, den är klarblå, som havet.
 
Annagreta
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0