Silvio Berlusconi; avhängd, men alltid påtänkt

Han dömdes faktiskt till fängelse häromdagen, Silvio Berlusconi, för korruption och utnyttjande av minderåriga, efter åtskillig turbulens och ett par unga damers oblyga vittnesmål. Berlusconi försökte rädda sin image med att berätta att Putin hade sagt att han ville ha honom som finansminister. Samtidigt fyllde hans fästmö 30 år och sa till den ständigt närvarande pressen att det bästa hon fått på sin födelsedag var Silvios leende och ett smycke som hade tillhört B:s mamma. Fulländad oljig smet, alltihopa. Men verksam, mediamässigt.
 
Fascinerande tanke den där om Berlusconi som rysk finansminister. Troligen kan han i stället för krig tänka sig att erövra land med skapligt tjocka kuvert. Liknande operationer har han ju lång erfarenhet av. Och gör han det inte själv, kan han alltid hitta en bulvan som går över till de motspänstiga med budet. I själva verket har han troligen varit aktiv redan, i rysk provanställning. En ansenlig summa i rubel kan ha oljat in Krim. Hur mycket tror vi att den ortodoxa kyrkans kardinaler fått för att de ska pussa Putin inför kameran? Och vem har övertalat dem?
 
Men det är inte säkert att B vill anta det feta ryska anbud som vi antar ligger och svettas på bordet i Costa Smeralda där B vistas när det blir för varmt på fastlandet. Putin är davvero ingen kul polare, det har B upptäckt. Alltför mycket vodka, mycket saltgurka, Kalinka hit och dit, lite stillöst. Fast botoxat sig, det har han i alla fall klarat av. Såpass modern är han. B har dessutom alltid tyckt att tjejerna i Pussy Riot var för snygga för att behöva fängslas och sitta på läger. Det har han grälat på Putin för, men där gick han bet. Sen tycker han att Kreml är onödigt dystert. Han befarar också att det är väldigt kallt på vintern.
 
Vi följer med spänning hur det ska gå.
 
Annagreta
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0