Vad säger bilden på Persbrandt + Wallgren?

Persbrandt och Wallgren avbildas i dagens tidningar i ett foto av Thron Ullberg.
 
Dessa två har tillsammans skrivit Persbrandts biografi "Så som jag minns det" och den är ingen söndagsskoleläsning. Enligt recensenterna är det fullt fräs framåt, också i logerna. Grovt, skitigt, i en blandning av framgång och nedgång. Rå och utlämnande, inte enbart av det egna livet, han listar ocså offren. Recensionerna spretar; DN tycker att Persbrandt är modig, medan SvD talar om en man med hybris som koketterar med sina erövringar. 
 
Bilden är något helt annat, den andas djupsinne mot en mörk bakgrund. Grensle över en röd pinnstol sitter Persbrandt själv, medan skribenten Wallgren står bakom med högerarmen lutad mot stjärnans vänstra axel. Båda ser in i kameran, de är allvarliga. Ansiktena lyser i dunklet, och likaså händerna. Persbrandts händer faller slappt framåt från stolskarmen, man ser tatueringarna, armbandsuret och det mjuka armbandet. Wallgren visar bara den högra handen, också den syns bra trots dunklet. Det enda som kan avläsas i övrigt är att Wallgren har en ljust mönstrad skjorta som naturligtvis är avspänt öppen. Bilden är stilla.
 
Så präktigt. Så normalt. Så föga avvikande. Ett par snygga karlar, bara. 
 
Intill recensionerna står alltså detta tama, välordnade foto.  En tillrättaläggande bild, som döljer mer än den säger.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Marita

Bilden är tagen av min före detta blivande måg! Välkomponerad men med tung underton.

2017-11-21 @ 23:14:18
Postat av: Berith Elisabeth

Jag tycker de ser ut som två karlar som vill vara både lätt "kungliga" i sitt sätt att sitta och stå, men också mycket intellektuella med sina allvarliga ansikten. En bild som verkligen döljer dem.

Utan att ha läst boken, men väl långa utdrag ur den, häller jag med SvD i deras recension.

2017-11-23 @ 09:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0