Politiska stormbyar och knölpåkar

   
 
Vädret gör sitt bästa i att vara uppdaterat. Stora regn, stormbyar. Precis som ute i världen. Ska de va´, ska de va´. Inga kompromisser här inte. Kör hårt, medan du kan. 
 
Det är inte inne att lyssna, att stanna upp och tänka. Det är inte modernt. Knölpåken som sådan är visserligen lite ovanlig idag, men verbalt är den modernare än på länge, slagfärdig, öppen för användning. Bernhard har en gammal knölpåk i garaget från den tiden då han lajvade med grannbarnen. Den är inte aktuell, säger han till min stora lättnad.
 
Men på andra håll är det hårda bud. Trump har en samling knölpåkar i närheten av golfbanan i Kalifornien, och en annan i vita Husets bakgårdsmagasin för politiska reservdelar. Han använder dem så snart han har tid, och dessemellan går han in och smeker sina knölpåkar, lyfter upp dem, känner deras tyngd, släpper ut en eller annan på Twitter. Bara sådär. Han bygger också upp ett maxilager XLvarianter på en varm plats var namn ännu inte sipprat ut.
 
Victor Orbán har också en samling tillhyggen, och de ligger inte oanvända heller utan slipas varje dag och kastas fram i vardagslag då Orbàn tycker det behövs, t ex då han ser bankmannen Soros som är jude och följaktligen icke önskvärd, eller då han ser en journalist som han inte sett förr och som han inte vill se igen.
 
Österrikaren Sebastian Kurz har inte hunnit skaffa sig ett riktigt genomtänkt lager påkar och sånt ännu, han har haft fullt upp med att samla sina verbala motsvarigheter (de ligger redan på lut, sägs det) medan han närmar sig mörklagda högerkretsar. Tjeckiens ledare Andrej Babis är väl försedd på området. Han har en samling knölpåkar med olika bett liggande bredvid sängen för att han snabbt ska  kunna ta itu med motståndarna - när han inte sysselsätter sig med att räkna sina tillgångar. Sånt tar tid för hans del, såpass mycket schaber som han har att räkna. Han brukar ta sin tillflykt till de brutala Tatrabergen, när han vill andas i de högre luftlagren där han anser sig höra hemma.
 
Lega Nord har också några samlingar tillhyggen, inte så välorganiserade dock utan mest lite kaotiska förstås, lagrade lite här och var över hela Padania, dvs de nordliga regionerna i Italien. Det är den delen som Matteo Salvini vill klösa loss från landets regering och ta hand om själv.  Berlusconi hoppar fram ibland, talar smilande om makt och rättvisa - och om kvinnor - han orkar nu sedan han fått en bypass och mår bättre. Hans knölpåkar är av bästa snitt, snygga som bara den, slipade och formgivna. Ovisst hur de kan komma till användning, dock. De är lite slitna numera. De var trots allt bättre förr.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: RM Helleday

Jädrans bra, Annagreta! 🤗

2017-10-30 @ 12:09:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0