Thomas Bernhard hemlig CEO på SMHI

Det svenska väderleksbolaget SMHI har haft problem på sista tiden. Detta meddelas idag på den internationella sajten "Hot Weather and Blurry Forecasts". Vädret har inte gått bolagets väg. Leveranserna har hamnat i fel landsdelar och köparna har protesterat. Aktierna har dalat till lägstanivån och bolaget har vinstvarnat. Det har glunkats att bolaget skulle göra stora omorganisationer enligt förslag som konsultfirman "Smile", levererat till en kostnad av 5,3 miljoner kronor. Aktieägarna morrar i höststormen och hotar att sälja, helst då förstås innan aktierna sjunkit för mycket.
 
Nu uppdagas i morgontidningen "Bästföre" att SMHI under en längre tid låtit sig ledas av en inofficiell CEO som heter Thomas Bernhard och kommer från de nederbördsrika delarna av Österrike där jordskred betraktas som lappri och murmeldjuren upphöjts till väderorakel. Denne Bernhard är ju enligt välunderrättad källa en författare med särskild känsla för låga temperaturer och snålblåst. Hans insatser på bolaget blir nu sannolikt föremål för närmare granskning av medierna, och ryktet förtäljer att Janne Josefsson redan tagit sig an honom i ett kommande Uppdrag granskning. "Vädret är valuta", heter det i TV- trailern inför programmet.
 
När jag häromdagen sprang på Bernhard - vi är bekanta sen länge - sa han att han var avigt inställd till det mesta, särskilt då till bolagsledningen som läckt om hans inblandning. Själv var han mycket nöjd med sina insatser i de högre luftlagren och tyckte att fler borde söka sig dit för att se vart vinden blåser. Han hade beslutat lämna sin tjänst där han verkat "under cover" och återgå till jordnära betraktelser om livets djupare sanningar på favoritpuben i västra hörnet av Nachtgasse, strax intill slaktarn från Südflandern.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ha,ha! Var får du allt ifrån?

2017-10-10 @ 14:32:22
Postat av: Berith Elisabeth

Ja, nu måste jag nog snart ta ett nappatag med TB. När han till och med så bittert påverkat vårt sommarväder och SMHIs prognoser.Kanske man ska ta en tur till puben i västra hörnet av Nachtgasse och se om man kan prata allvarligt med honom och säga att han måste ändra sig till en positiv inställning till vädret, åtminstone i Sverige.

2017-10-10 @ 18:19:54
Postat av: Marita

Du är en formidabel skrönmoster.

2017-10-11 @ 09:47:37
Postat av: Ulla

Instämmer!

2017-10-11 @ 19:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0