Detta är inte en bott (bot)

En bott sägs vara ett hopkokat buskap som spottas ut i olika riktningar för att skapa oro, antipati eller annan form av upphetsning, gärna med politisk verkan eller betydelse. Avsändaren är okänd eller fejk eller under cover, det är själva poängen. Så verkar det vara. 
 
Bottar sägs vara särskilt många till antalet före politiska val. Söndra eller härska, så ungefär är det tänkt. Jag antar att det finns mänskliga hjärnor bakom. Nån liten algoritm också, kanske. Särskilda thinktankspojkar sitter kanske i några skrubbar och författar själva kärnorna i de meddelanden som ska ut. Är de upprörande där de landar kanske gänget får bonus av nån överordnad. Är de direkt skakande blir det high five. 
 
Snart ska Putin (som kan det här) ta ledigt från bottandet och i stället träna sina militära muskler riktigt ordentligt, både här i närheten och långt borta i öster - för att inte tala om hur mycket han gillar att brösta sig i Medelhavet. Det kan - i all sin verklighet - komma att ha samma effekt som en och annan bott. Fast sist Putin visade sig halvnaken tyckte jag att hans biceps var lite klena. Hur gick det till, undrar jag som är vän av ordning. Kanske är det i de lägena man måste visa upp sina militära muskler? Eller köra en oerhört STOR öppen bil med ev. hår eller halsduk fladdrande i vinden?  Trump har samma problem, fast större. Så vad gör han, jo han tar en megasats och satsar på att skapa en Space Force. !!
 
Ni ska få höra det nyaste som jag snappat upp i etern: Angela Merkel har börjat träna på Berliner Gasthofs weiblichen Sportverein. Hon har känt sig lite risig en längre tid. Nu lyfter hon skrot på onsdagskvällarna för att skörda det muskulära resultatet på sina sammanträden med världens stora. Denna nyhet sprids i Bayern, dvs trakterna där alla sjunger Röslein Röslein Röslein rot, Röslein auf den Heiden! i fyra stämmor på söndagseftermiddagarna då man är ledig från tillverkningen av Weisswurst och Kreuzerkraut. Har detta upprört de joviala sydtyska medborgarna?  Ingen vet ännu. Kanske är det bara en lite ogenomtänkt bott.
 
Annagreta

Det vi inte trodde fanns

 
Nu i augusti dyker saker upp som vi inte trodde fanns. Ta t ex fästingen som är lika stor som ett hallon. Den krabaten har dykt upp (!) i Skåne och Sörmland och skrämt upp menigheten. Eller ta Matteo Salvini, Italiens inrikesminister och tillika reservpremiärminister.  Han uppvisar tydliga fascistoida drag som vi inte längre trodde fanns, allraminst i dagens Italien.
 
I USA har Trump - i samband med hans förre juridiske rådgivares avslöjanden i rätten - drabbats av en del insikter om sin egen begränsning, kanske rentav sårbarhet. Det hade han aldrig kunnat föreställa sig. Härhemma drabbas vi av valaffischer som har utformats som om något medborgerligt omdöme inte fanns. Från Svenska Akademien hörs inga reaktioner efter Sara Danius´ sommarprogram. Kanske förnekar herrarna hennes existens, helt enkelt. Att han verkligen finns, det lär däremot Herr Arnault snart få veta, då han kallas till rätten för att svara på de anklagelser om våldtäkt - som han menar aldrig inträffat. 
 
Påven är på Irland och gör PR där för sin kyrka. Det går sådär. De krav på räfst och rättarting för katolska prästers övergrepp på irländska barn som irländarna förväntat sig av påven kom inte. Han erkände i alla fall till slut att de drabbade finns, att brotten begåtts. Men viljan att överlåta brottslingarna till det civila rättsväsendets granskning och dom fanns inte. 
 
Lite positivt är samtidigt att de nyfunna lämningarna i Sibirien visar sig härröra från en flicka som levde för många tusen år sedan, nu döpt till Denny, och som Svante Pääbo häpet funnit vara en frukt av ett möte mellan en denisoviansk man och en kvinnlig neanderthalare. Vem hade trott på en sådan allians? Kanske var människorna klokare och mera vidsynta förr.
 
Annagreta

Sara Danius tydlig i Sommar

Heja heja, Sara Danius! Du orkade vara rak och tydlig i ditt sommarprogram. 
 
Så gick det för  den första kvinnan på posten som ständig sekreterare, hon "måste bort"! Hon var för klarsynt och väjde inte för fakta och rättvisa. Detta stod klart efter Danius sommarprat idag i radions P1. Ska den återstående församlingen i Akademien nu kunna företräda manligt snille och manlig smak?
 
Så ta Vitterhetsakademien! Be dem välja pristagare! Lägg Svenska Akademien i malpåse på ett obestämt antal år och låt de vittra motsvarigheterna få lite ära och berömmelse! Ge dem ärtsoppa och punsch på Gyllene Freden! 
Dit kan alltid Sara Danius och Sara Stridsberg och Peter Englund ansluta sig, utan problem. Kan till och med vara bra med lite insikter i vad som varit, i hur fel det kunde bli. 
 
Förresten; Sara Danius skrev nyss en liten bok om Bob Dylan. Förpackad i en snygg volym i miniformat. Dekorerad med samma mönster som återfinns på Dylans skjortor...  Se där formens betydelse, från knytblus till bokomslagsdekor! Inte fel alltså, att högst densamma ska föreläsa i design för studenter!  The Times, They Are a´Changin´. som det hette - och heter än idag. Gott så! 
 
Annagreta
 

Varma tankar som lättat ankar

 
Tjena mittbena!
Bernhard sitter på en alptopp och svalkar sig, min katt ligger utsträckt på soffan i tvärdraget och själv har jag tappat de ynka koncepter jag haft. Vad göra?
 
Jag kan rekommendera kräftor i dessa tider, gärna med "dessa" drycker. Kan intyga att det fungerar. Undvik däremot att tänka på - eller hantera - långkalsonger och dunjackor. Sök upp tvärdraget och om inte det går att ordna, gå (snabbt?) i den eventuella motvind man kan urskilja, utan nämnvärd täckning av kropp och själ. 
 
Bernhards hälsning från alptoppen är värd att videreförmedla. Den lyder "Alt und kalt ist besser als arm und warm." Hans Lebensmensch, däremot, hon är hemma i Salzburgtrakten och stickar på tjocka muddar som ska värma i höst. Hejåhå!
 
Annagreta
 
 
 
 

RSS 2.0