Robotar i Vita Huset och på andra håll

Robotarna väntar inte längre bakom hörnet. De är redan etablerade. Det finns bland annat en kvinnlig robot som heter Sophia, skapad av en man (!) som heter David Hanson. Hon är alldeles märkvärdigt övertygande, sägs det. Kan allt och ser trevlig ut. Har visat upp sig i amerikansk TV och fallit i god jord. Men andra varianter är häftigare.
 
Nu är nämligen en manlig specialvariant på gång i robotfabriken. Man har inledningsvis börjat med en del tester och provar attrapper ute i samhällslivet. Själva utseendet bearbetas av mjukvaruingenjörer som vet hur viktig looken är i verkligheten. Det har visat sig vara en utmaning av stora mått. Själslivet skapas av en grupp högutbildade akademiker eftersom man fått för sig att själen har med utbildning att göra. Egenskaper som egoism kontra empati är svårbalanserad så där är man extra hemlighetsfull vad gäller både upplägget och avsikterna. Kultur och kulturbegrepp och sånt är dessutom något som man väntar med; det har visat sig vara en undanglidande materia, svår att få grepp om. Ett par konstnärer är ändå med, som "en förtroendeskapande åtgärd".
 
Bernhard är just nu i Washington DC för att byta ut ett batteri i presidenten. Trump gör ju nu sitt andra år som maktmänniska - den speciella robottyp vars marknad ser ut att växa. Efterfrågan ökar i många länder, fast utvärderingarna tar tid. Bernhard har tidigare bytt centralbatteri i Erdogan-attrappen som slaknat på sista tiden och förbereder nu att leverera ett nytt dubbelbatteri för de två "pezzi grossi", Di Maio och Salvini i Italiens regering, som gått ut extra hårt redan från början och förbrukat dubbelt så mycket energi som man förväntat sig. Utvärderingen där har haltat redan i inledningsskedet, beroende på en skarp markering från n´dranghetan.
 
Robotfabriken spanar nu också mot Skandinavien där man tycker sig ana en marknad och planerar en depå här. Den ryska marknaden tillgodoses redan av en annan, inhemsk fabrikation som enligt ryktet (fejk eller inte) hunnit fram till den "perfekta roboten", en aningen religiös varelse försedd med en finess som kallas politiskt dubbelseende. Bernhard har gjort ett studiebesök där och kom tillbaka utan att vara sig själv längre.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: RM Helleday

Jag följer vidare utveckling med intresse!

2018-06-23 @ 19:40:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0