Taggtrådens tid är nu.

 
 
 
Nu har SIFO mätt oss och vägt oss och det pågår tolkningar och analyser överallt. 
 
Opinionen har påverkats (det är tydligt) av debatten om invandringen och invandrarna, av rädslor, hot, kostnadsanalyser och varningar som så ihärdigt trummats in. Immigrationsfrågan har fått vara nr ett, och de negativa har vunnit utrymme och tilltro. I hela världen pågår en trend att nu är det läge att stänga in sitt revir. EU försöker med Libyens hjälp avvisa flyktingarnas båtar på Medelhavet - de flyende människorna hamnar i stället i Libyen i "förvar"under inhumana villkor. Italien, som hittills försvarat en humanitär hållning har med sin nya regering hamnat i värsta klassen tillsammans med Ungern och Österrike. Hur gick det till? 
 
Inriktningen är oförblommerad. Det gäller att avskräcka immigranter från att söka asyl. Frågan är om inte USAs nya metod slår rekordet i den branschen. USA har nämligen med Trump i spetsen (utfärdare: Jeff Sessions) beslutat skilja (även små) barn från asylsökande familjer och inkvartera dem i stängda lokaliteter medan deras föräldrar går in i asylprocessen. Senator Jeff Merkley (demokrat) har spelat in hur han försöker få reda på hur det står till med barnen på ett förvar men nekats inträde och får uppleva hur polis ber honom lämna området,/ se min facebooksite/. 
 
Det är svårt att inse att taggtråden, som ansågs för grym att använda runt kohagen för att djuren ju kunde riva  sig på den, nu strängt taget representerar vår tids hållning till dem som flyr från vidriga förhållanden, hot och krig. 
 
Annagreta
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0