Damerna som det handlar om

Damerna tar för sig av UTRYMMET. De tar sig fram i rampljuset såpass att herrarna NÄSTAN stannar i skuggan. 
 
Anna Maria Corazza Bildt. Ja, jag säger bara det, vilken lljusmagnet. Temperament, frisyr, valbarhet, ja allt detta belyses nu av det mediala sökarljuset. Hon är arg, helt enkelt, och inte att leka med.
Att leka med är däremot Anna Odell som dessutom helt fräckt valt att leka med alfahannen nr ett i Sverige. Mikael Persbrandt, på film. Det lär vara helt utanför tidigare ramar, vilket lockar alla att göra sig en uppfattnning om vad det hela handlar om. Jag är själv rejält nyfiken. Uppståndelsen är hursomhelst redan gigantisk.
 
Sen har vi Theresa May och Angela Merkel, i de högre luftlagren. Var fanns på samma gång två såna maktdamer i Europas topp? Med sådan pondus. Den ena iförd enkel kavaj, jordnära närapå, den andra stapplande lätt framåtlutad i alldeles för höga klackar. Vilket ansvar de bär. Bredvid står en liten Macron, en antipatisk Orban, och en färglös Conte som inte vet vad han ska säga, --- vad betyder de pöjkera i sammanhanget, inte mycket, nästan nada.
 
På lite blygsammare nivå finns Annie Lööf, en rödhårig dam med ett till synes fast grepp om den svenska regeringsbildningen. Ett annat lika hårdhänt men raljant grepp tar de maskerade Pussy Riot-damerna, nu företrädd av Maria Aljochina, om sin regering som ändå ligger fast, om man säger så. Maria A är orädd och har något att berätta, inte minst från sin egen tvååriga tid i ett fängelseläger på taigan. I USA handlar det bl a om Nancy Pelosi, som sitter i representanthust för demokraterna. Hon har varit talman, och kan bli talman igen i den nya demokratiska övervikten. Fräsig lady. Anses starkare än somliga män som kan komma ifråga.
 
Sen har vi ju 3 kvinnliga Nobelpristagare i år, inom naturvetenskaperna, och snart kanske också kvinnlig Augustprisvinnare i den skönlitterära klassen. Det är bara fråga om timmar innan det är klart. Jag skulle gärna se att Karin Smirnoff fick priset för boken "Jag for ner till bror", en tillbakablick i den västerbottniska vardagen där somligt liknar en skröna, somligt är ren poesi och mycket annat är en total avsaknad av sentimentalitet. Mitt i alltihopa då och då en dutt av spontan norrländsk humor som är fångad med precision.
 
Annagreta
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Berith Elisabeth

Heja Annagreta.

Även du kan ta plats bland dessa kvinnor som jag beundrar ska du veta. Jag får väl nominera din blogg någonstans men vet inte vart. Men du ska nomineras.

Svar: Nu ska vi inte överdriva. Men tack i alla fall!
Otyglade kommentarer om böcker mm av treklövern Annagreta, Ulla, Ingar

2018-11-26 @ 17:28:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0