När genomskådas Jordan Peterson?

 
Hallå, hur är det möjligt? Upp dyker en kanadensisk man iförd kritstrecksrandig kostym med väst och förför hela omvärlden genom att prata runt - eller är det strunt? 
 
Vad lockar han då med? Jo lite vanligt kvinnoförakt, en portion gammaldags syn på barnuppfostran, väldigt banala livsregler om att ta ansvar för städning, en utnött version av tropådigsjälv-modellen för lycka, - plus en otrolig känslighet för andras kritik mot allt detta. Då det händer stämmer han folk, t ex om de råkar säga att han är misogyn eller att hans kvinnosyn är föråldrad. Det reaktionära skymtar fram rätt ofta i hans budskap, trots hans taktik att så snart han påstått något dumt, genast komma med en sväng runt motsatsen.
 
Metoo-rörelsen har han ingenting till övers för och anklagar glatt kvinnorna för att de hamnar i prekära situationer. 
 
Att unga män behöver höra att de ska tro på sig själva är inte konstigt. Det behöver ju unga kvinnor också, men då för de lyssna till nån annan än Jordan Peterson. Under hans omsorg om de unga männen skymtar det misogyna, i försåtliga turneringar. "Ni grabbar behöver inte skämmas för att ni känner er överlägsna..."
 
Jag  orkade inte läsa så mycket om karln på nätet nu då jag började fundera vad det är för kuf. Men där står tillräckligt för att man ska undra: när kommer det stora genomskådandet?
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Hanneles bokparadis

aldrig hört talas om karln
https://www.svtplay.se/video/19814268/skavlan/skavlan-2018-intervjuerna-jordan-peterson-svaga-manniskor-ar-ett-problem

2018-11-11 @ 21:57:28
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/
Postat av: Berith Elisabeth

Han är väl en av alla frälsare som med jämna mellanrum kommer till vår jord och förvrider huvudet på de osäkra. Kanske dags för honom att träffa herr Bernhard och bli intervjuad av någon som skulle kunna ta ner honom bland oss dödliga.

2018-11-17 @ 19:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0