Medlaren Bernhard i riksdagen

 
Bernhard har blivit medlare, med många uppdrag, han frilansar. Ett komplicerat uppdrag gäller Svenska Akademien där han jobbar varje fredag, dagen efter torsdagssammanträdena alltså, och där han sammanfogar och jämkar mellan olika ståndpunkter. Det går sådär. Fru Lugn sägs inte vara lugn längre, och Herr Engdahl har aldrig varit det. Lugna puckar är heller ingenting som SAOL rekommenderar, åtminstone inte såhär långt. Då är man i stället fast för fenomen som "puckelpist". Bernhard väntar sig inga under i sammanhanget. Kan vara klokt. 
 
Nästa uppdrag för Bernhard är att se till så att Sverige får en regering. Det kommer att bli hans svåraste knäck.
Han har gjort lite research inför jobbet och funnit att han bör ta 100% påslag på honoraret. På grund av komplikationsgraden, deltagarnas sinnesstämning (upprörd), och maktfaktorn. Å andra sidan är ju Bernhard en klok man med lång erfarenhet av uppförsbackar i alperna och djupa dippar i humöret. Han har laddat med stora lager Obst und Gemüse från Bidermeierlager i Kärnten, och bokat in sig hos en ung slaktare på Östermalmshallen (samma som ledamöterna anlitar). Med lite tur och en god magkondition ska det nog bli bra, tänker han hoppfullt. Fru Lugn visar sig ha en kakmoster på Söder, vilket känns bra, tänker han, oss emellan. 
 
 Vi håller tummarna. Det svåraste för Bernhard blir antagligen själva slutdragningen på riksdagen. Jag kommer att bevaka utgången. Hur det går där är tiotusenkronorsfrågan. Bernhard har vässat både pennan och intellektet. 
 
I  båda fallen är det ju några som ska in och några som ska ut. Det handlar om transporter, vägval, vajrar och och laster. Bernhard bävar lite. I värsta fall tänker han anlita en gammal kontakt på Transportstyrelsen. Där vet man hur man kör i puckelpisterna.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Ingar

Han får ligga i! Men med sin rosa basker, en röd ros i munnen och en fyrklöver i beredskap kanske han har en minimal chans! Eom Det går åt pipsvängen så får han väl bilda ett eget parti. Galnngar som galningar i täten! Go for T. B!

2018-09-17 @ 19:55:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0