"Pretentiösa småstadsbusar" livar upp

 
Har du hört på alla debatterna nu, så du kan rösta? Är du redo? Vet du vad du vill? Eller prägas ditt sinne av tvivel, tvekan och förtvivlan? 
 
Då tänker du inte som Bernhard, för han är optimist (han har mycket riktigt en optimistjolle hemma i en tjärn utanför Salzburg som han seglar när vinden ligger på).  Han förstår sig inte på politiker, säger han, men han vill ändå att dom ska trivas på de höga podierna så att de kan tänka höga tankar och lösa världsgåtorna på hög höjd. Samma hållning intar han gentemot Svenska Akademien. Fast han tycker att ledamöterna där har dålig höjd och verkar klena och nervösa. Kanske har de bettskena allihopa, gissar han.
 
Bernhard har glatt noterat att Thomas Steinfeld kallade SA-ledamöterna för en klick "pretentiösa småstadsbusar" häromsistens i DN, Såna träffande uttalanden livar upp, säger Bernhard, som har sinne för dramaturgi. Nu idag är han inne på galenskapen i Vita Huset och Bob Woodwards bok "Fear" som river och sliter i de rätt glesa ridåerna. Även här är Bernhard optimist. Han tror att den trumpne gossen Ruda får kasta in handduken ungefär till Lucia. Det, om något, skulle liva upp, säger Bernhard i en av sina lättsinnigare stunder, där han sitter och påtar och petar i blomkrukorna på sin balkong. 
 
Annagreta
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0