Gemensamma förluster

 
Känner ni också behov av ett staket? Med eller utan rimfrost, bara det avgränsar något och kanske rentav är något att hålla sig i? 
 
För lite kaos får ni väl ändå medge att vi befinner oss i. Kulturskribenterna verkar sakna något att förhålla sig till, ideerna är rätt flacka. Rätt igår, fel idag. Begripligt förra veckan, rätt osäkert idag. Koketteri räcker inte som botemedel. Och politiken är lika svårförstådd, hattande.
 
Andreas Johansson Heinö skriver idag i DN om ett minskat kulturellt kapital i vårt land. Han ser en djup spricka mellan den allt svajigare partipolitiken å ena sidan och en osäker samhällsdebatt å den andra. Olika aktörer som skulle kunna finna djupare gemenskap i debatten flyter omkring likt fragmenten i ett kaleidoskop. Politiskt allvar saknas, skriver Heinö, och experterna ombeds färgsätta samhällsdebatten. Den levande intellektuella ivern försvagas, menar han, och tycker sig dessutom se att politiken stöter bort dem som bär på intellektuella ambitioner. Vi har "retoriskt taffliga debatter i riksdagen ....som är outhärdliga att följa".
 
"Alla är på väg att bli förlorare", sammanfattar Heinö sin dystra text. Väldigt mycket känns som om  det inte angick oss. 
 
 Frostiga påståenden, javisst. Men svåra att vifta bort. 
 
 
 
Annagreta
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0