Berlusconis leende

Ja, så är han där igen. Nu till helgen ska Italien gå till val,och vem tittar upp och vill vara med om inte gubben i lådan, Berlusconi. Det spelar ingen roll att landets analytiker anser att han kommer att driva Italien in i ett ekonomiskt toalfördärv om han får makt igen. Det troliga är - än så länge - att centrosinistra/Partito Democratico vinner de jämförelsevis flesta platserna i båda kamrarna (Opinionsundersökningarna säger runt 35%), medan Mario Monti, som säger att han representerar "Centro" kunde bli deras koalitionspartner. Men då har vi inte hört Berlusconis sista utspel.
 
Denna ständigt leende, botoxutslätade man på 76 år, upphör aldrig att förvåna. Han tar för sig av allt, oavsett om det gäller uppmärksamhet eller damer. Nu skriver tidningarna i Italien att påven kan komma att hindra honom från att segra i valet,  eftersom alla pratar om påvens avhopp, så mycket att det skymmer "il Cavaliere", och synas måste han om han ska ha nån chans.
 
Roberto Saviano skriver på sin hemsida att man måste räkna med en hel del valfusk, och beskriver hur det går till. Eftersom man måste fylla i valsedeln praktiseras följande tillvägagångssätt:
 
Man får en ifylld valsedel av en "beställare", stoppar den i fickan, går till valförrättaren som delar ut en ny valsedel, går till båset, stoppar den tomma i fickan och går sedan och lämnar in den ifyllda som han fått. Väl ute, överlämnar han den tommma valsedeln till "beställaren", håvar in belöningen på 50 - 100 euro och går vidare. Beställaren har sedan att fylla i den tomma valsedeln och ge den till nästa väljare ...
 
Kommande helg väljer Italien. Signor Berlusconis leende lär sitta i framtill dess. Vad som händer med leendet därefter är ovisst.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0