Björn Ferry är redan verbal

Bernhard har börjat tävla i skidskytte. Han har - om sanningenn ska fram - länge tvekat, men nu är han med i det svenska landslaget.  De ska först tävla i Obershof och sedan i norditalienska Val di Fiemme, till helgen. Fast egentligen avskyr han skidåkning, allt sedan han föll för en jänta i Sydtyrolen i sin ungdom, mitt på en utförslöpa i Arosa. Den taggen satt i länge. en förödmjukelse av stora mått. Han har bara delvis rest sig efter den.
 
Men det som oroar Bernhard nu är inte själva åkningen eller skjutningen. Det är intervjuerna före och efter loppet. Han är som bekant mycket otränad i djupanalyser och eftersnack. Därför har han förlagt sin sportsliga hårdträning till Norrlands skidskyttefästen Jörn och Boden, och där tränat in några kärnfulla uttryck som han tänker använda om han behöver, t ex "Nä, de stämde int på vallen", och "Nä, de va motit i motlute och ja fick inge fäste", eller "Nä, de va en isfläck - ja vet int, kroppen fungera bra, men ...". 
 
Björn Ferry - expertkommentatorn - ger skidskytterelaterade kallpratkurser på Storumanmål, både till andra kommentatorer och till åkare som vill verbalisera sig. Bernhard har anmält sig och antyder att han behöver lugn å ro dessförinnan, för att samla sig. Han tar spjärn mot sin egen ovilja. Den tekniken har han hämtat ur en bok om preparationsångest, som en vinglig skidåkare skrev för ett år sedan och gav ut som fallstudie.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0