Före stormen knappast lugnt

Thomas Bernhard förbereder sig. Han har bunkrat mat för flera dagar inför den stora stormen. SMHI har skickat ut särskilda skyfflar till befolkningen och tågen har gömt sig i lokstallarna. Meteorologerna har bett om ryska krimmermössor i adventspresent så nu går det inte att få tag på en enda huvudbonad av det slaget på flera mils avstånd. HM har rekvirerat ett parti svarta baskrar från Bilbao - hugade spekulanter debiteras dubbla priset om det blir oväder.
 
Själv har jag förankrat mina tankar så långt det går, med reservation för några överlevnadsstrategier som får löpa fritt. Den ossobuco jag håller på att laga måste räcka länge, och då menar jag åtminstone till söndag då stormen kanske bedarrat (bra ord, det där) och solen återigen fångat vårt intresse. Bernhard har efter vad som förspors tagit ledigt från sina svartaste tankar och börjat gå på yoga i Stockholm, nära Stureplan, närmare bestämt. Genom denna kroppsliga utmaning hoppas han nå en högre sinnesnärvaro, bli positiv och kunna avancera i de sociala graderna. Vi som känner honom anar att det kommer att ta lång tid. Kanske är det dessutom bra att göra ett uppehåll under stormen, eftersom Stureplansområdet har en tendens att i alla möjliga bemärkelser "dreva igen", som det heter norrut där man vet vad man talar om när man talar om snöstorm.
 
Stackars Lambertz som i det tysta deppat ihop har nu anslutit sig till Bernhard. De bildar tillsammans ett nytt parti som kommer att tillskansa sig monopol på det dystra och fördömda i samhället. Många tror att det kommer att dra många väljare.
 
Annagreta
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0