"Simple is the new chic"

Ny påve som lever enkelt, bor i hyresrummet i Vatikanen i stället för i sitt residens bakom murarna. Idag besökte han fångarna på fortet, dvs fångelset i Rom. Där tvättade han fötterna på en kille som är muslim. Han vill vara de fattigas påve. Ganska sympatiskt. Han lär vara en glad typ, dessutom, det kan behövas i Vatikanstaten, där så mycket obskyrt hänt på sistone.
 
Dels hade förra påvens butler Paolo (!) gått och skvallrat såpass att han bedömdes besitta hemliga dokument på kammarn. Man gjorde såvitt jag  minns husrannsakan hos honom och drog honom inför rätta. Det hela rullades så småningom upp i större skala och huvuden rullade inte, men bankchefen avskedades och statssekreteraren Bertani (Obs inte Bersani som Italiens stackars eventuelle statsminister heter idag) fick sig en skrapa för oegentligheter.
 
Till slut skrev en journalist som heter Pierluigi en tjock bok som kom ut i fjol med dunder och brak. Den avslöjade vad man då visste om korruption, maktmissbruk, skatteplanering, svågerpolitik och annat smaskigt inom de vackra väggarna. Inte bra. Jag såg boken i ett fönster på min bokhandelsrunda i Lucca men köpte den inte. Många andra gjorde det i stället. Om inte annat, kanske för att läsa om det omtalade skattefusket i Vatikanen, kunde det ge några bra tips?
 
Så nog behöver Vatikanen en glad och ödmjuk kille i toppen. Om hans stil säger amerikanarna "Simple is the new chic". Okej då.
 
Annagreta
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0