Frau Merkel och hennes motståndare + Bernhard

Har du ringt till Angela Merkel på sistone? I så fall är detta vida bekant. Delar du en hemlighet med henne? I så fall är den antagligen inte så hemlig längre. Har du en hatt bör du hålla i den både före och efter att du telefonerat, oavsett till vem.
 
Thomas Bernhard har inte ringt någon alls på sista tiden. Han har haft fullt upp med att betänka saker, och han betänker som regel saker en längre tid innan han eventuellt gör något åt dem alternativt utgjuter sig över dem. Han har ingen gillaknapp.
 
I stället piggnar Bernhard till och sporras av konflikter. Just nu är han mycket uppspelt över Frau Merkel och hennes avlyssnade Iphone. Thomas Bernhard har nämligen, hör och häpna, en soft spot för Angela Merkel. Han ser i henne en parallell till sin Lebensmensch, en lagspelare som ständigt behövs och nu är avlyssnad. Han känner sig som hennes ansvarskännande lagledare, han tycker sig se hur hon hela tiden värmer upp, innan hon ska rycka in och kämpa. Han ser henne i andanom energiskt jogga fram och tillbaka i sammanbiten taktfasthet, beredd att axla rollen som centerforward där längst fram, där man lägger mål.
 
Det andra laget spionerar alltså allt fräckare på henne, försöker se hennes moves på planen under träningspassen och smygtappar hela tiden hennes Iphone på information. Och när hon spelar påstår hennes tykna motspelare att hon är offside eller ojuste och då vill de ha straffspark. Bernhard har analyserat motspelarna och funnit att de inte har alla läsk i backen. Eller som Bernhard brukar säga: Sie haben nicht alle Tassen im Schrank.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Ulla Björkklundjörklund

Tack för den!
Det här kan ju bli riktigt spännande. Motspelarna vet inte vilken kvalificerad uppbackning Merkel har. Det kan bli oväntade drag. En klackspark? Möjligen efter ett överraskande framspel av Hollande.
Är kavajen röd i detta läge?
Ulla

2013-10-26 @ 10:21:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0