Dystra budskap hopar sig

Hur dystert kan det bli? Kan det komma fler ödesdigra nyheter på en dag än det kommit idag? Greklands parlament har visat sig inkludera ett antal fascister med kriminell repertoar, Italiens regering väntas krackelera på onsdag, nu sedan Berlusconi spelat ut sitt sista (?) kort, och Portugals ungdomar flyr landet där var femte vuxen är arbetslös.
 
I USA ser Obamacare ut att gå i stöpet, så i morgon stannar antagligen USAs federalt finansierade arbetsplatser. I Syrien fortsätter dödandet medan världen diskuterar gasförråd, och miljontals flyktingar kastar sig ut från sina beskjutna bostäder för att söka sin tillflykt där det möjligen går att överleva. Kina väntar på en förödande tyfon som kommer att dra in från havet, och i Nigeria sköts 50 studenter av en galning. I Ryssland tar man i med hårdhandskarna mot den fängslade medlemmen i Pussy Riot och drar åt snaran runt "otrogna" journalister ochandra störande element. Ovanligt många bomber sprängdes i Bagdad. I Sverige har vi hittat fler register över romer, upprättade av "etiskt skolade" poliser och tjänstemän, och i Ungern är det allt fler bruna skjortor som gäller.
 
IPCC har presenterat sin senaste klimatprognos, nu med större säkerhet än någonsin tidigare. Vattnet kommer att stiga, alldeles för mycket, överallt. Och man vet varför.
 
Ja, ursäkta, det blev bara för mycket för en vanlig mediakonsument. Det hjälper inte att läsa att Vaticanen beslutat helgonförklara två tidigare påvar.
 
Annagreta
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Ja, det är helt klart deprimerande.

2013-09-30 @ 18:48:21
URL: http://bokrecensionernu.blogspot.se
Postat av: Eva

Ja, men det lite uppfriskande är att ni/vi, som Bernhadianer, ändå upprörs. Trots vår uppväxt under en tid när vi redan i folkskolan fick lära oss att människor vill väl och gör så gott de kan. Och under vår (i alla fall min)vår ungdom kom att tro att drägliga livsvillkor, mat för dagen, kunskap och upplysning skulle leda till en bättre värld för alla

2013-10-01 @ 19:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0