Ett argt fruntimmer slår till, igen

Jovisst. Nog är det roligt. Det är naturligtvis Ebba Witt-Brattström igen, nu skriver hon i dagens DN och sågar en motsträvig och tråkig kulturman jäms med fotknölarna. Hon frustar av språklig njutning och forcerar en rad hämningar.
 
Tänk om vi skulle få läsa fler såna personliga utbrott (jag bryr mig inte om offren just nu) i en sån begåvad språkdräkt. Förmodligen skulle kulturdelen i DN få fler pappersprenumeranter, alltså inte enbart på nätet utan då skulle fler vilja ha nöjet att i sin hand hålla de smaskiga liknelserna och läsa vad E W-B skriver då hon är "retroaktivt utmattad".
 
E W-B säger sig vara en ärrad intellektuell människa, och det låter ju inte så farligt (faktiskt lite manligt), men hon säger sig också vara "ett gammalt feministskrälle". Det är i det läget man blir lite orolig att hon kanske ändå riskerar att verkligen bli utmattad. Det vill vi ju inte, vi som läser hennes utbrott med sånt nöje över både budskap och stil.
 
Släpp loss "femininerna", dvs fångarna, oavsett årstid, det är hennes rop, fast hon skriver det inte rakt ut. Bäva månde alla klena "maskuliner" som befinner sig i denna kraftiga motvind för omväxlings skull -- de är ju vana vid medvindens milda smekningar. Hur ska svaren komma att se ut, undrar man. Det kan ta tid att komma upp ur skoskaften dit Ebba tryckt ner de arma maskulinerna.
 
Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0