Italiensk domstol vill höra Macchiarini igen

Italienska rättsväsendet är inte färdiga med Paolo Macchiarini. Han har nu återkallats till ett förnyat förhör i domstolen i Florens, misstänkt för försök till bedrägeri. Frågan har varit uppe tidigare för ett halvår sedan, men förundersökningen lades då ned. En ny domare vill nu att fallet granskas igen.
 
I sin tidigare egenskap av läkare på Florens universitetssjukhus Careggi ska Macchiarini ha övertalet ett tiotal patienter, drabbade av långt framskridna tumörsjukdomar "och i stadier av utomordentlig skörhet" att låta sig opereras som privatpatienter - mot en betalning på upp till 150 000 euro. Detta ska ha skett på statliga sjukhus.
 
Samtidigt kallas också till förhör dåvarande generaldirektören för Careggisjukhuset och en chefsläkare. För deras del gäller misstankarna undanhållande av akter och myndighetsmissbruk. Den nya domaren Melchionna bedömer den tidigare behandlingen av ärendet som "ytlig och överseende".
 
Detta enligt den ansedda morgontidningen La Repubblica den 19 januari 2016.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: RM Helleday

Intressant - men det återstår nog mycket i den här följetongen...

2016-02-05 @ 11:14:27
Postat av: Ig

Att fallet tas upp igen måste ju kunna verifieras. Vill inte missa nästa avsnitt. Tar Repubblica upp vad som nu händer på KI?

Svar: Nej, La Repubblica har inte tagit upp det svenska fallet än. De har nog med att bevaka hur han betett sig i Florens. De har hittills fastnat för hans hala beteende vad gäller kontrakt, CVs, tjänstgöringstider mm. Plus naturligtvis hans pengahunger och duperingsförmåga. /Ag
Otyglade kommentarer om böcker mm av treklövern Annagreta, Ulla, Ingar

2016-02-05 @ 16:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0