Italiensk film om hemliga liv och lustar

 
Vad allt kan inte hända i medelålders människors liv? Vad vet omgivningen, eller - för den delen - maken/makan, om det som är okänt och hemligt, medan ytan är perfekt, otadlig. Den italienska filmen som på svenska fått titeln "Vad döljer du för mig?" ger en intelligent provkarta på vad som kan dölja sig bakom medelålders- och medelklassfasaderna, bakom det yttre som ger uttryck för perfektion, avundsvärd kärlek och framgång. Och med en enkel manöver, där alla får tillgång till varandras mobilhemligheter, avslöjas vad som sker bakom kulisserna.
 
Det är medelålders, det är bedrägligt, det är förargelseväckande - och mänskligt. Samtidigt kommer de små pikarna åt några samtida italienska prydlighetsfenomen; den ekologiska vurmen, den påstådda bögtoleransen, de modersbundna sönerna, och samtidigt en häftig drift med bilden av de alltid frustande italienska älskarna. Betydligt snällare är man - som jag tycker - mot kvinnan som vill förstora brösten, trots all rolig diskussion om vem som ska operera. Beundransvärd är kvinnan som försöker förklara för affärskontakten i telefon att det är hennes kelsjuka storvuxna hund som flåsar henne i nacken medan det i själva verket är hennes man som storvuxet dragit igång bakom henne. En tonårsdotter får representera det sköra och oskuldsfulla i en vacker passus där hennes far talar till henne (i mobilen) om vad som är värt att vänta med.
 
Ja, det är en sevärd film. Den är underhållande och välgjord. 
 
Bilden här ovan är ur filmen. Den hör hemma i avsnittet då man har ätit "gnocchi"och ska till att ta sig an "polpettine" för att till sist avsluta med "tiramisu". Typiska vardagsrätter med gott renommé. Avslöjandena har vid det här laget hunnit bli många. Värmen har stigit, och de flesta börjar bli så upprörda att de lämnar sina partners vid bordet och gör upp här och där i svallvågorna efter de pinsamma detaljerna.
 
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Ingar

Instämmer! Mycket sevärd och slutet formidabelt med en oväntad knorr. Gå och titta vet ja!

2017-05-16 @ 17:41:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0