Sara Danius tydlig i Sommar

Heja heja, Sara Danius! Du orkade vara rak och tydlig i ditt sommarprogram. 
 
Så gick det för  den första kvinnan på posten som ständig sekreterare, hon "måste bort"! Hon var för klarsynt och väjde inte för fakta och rättvisa. Detta stod klart efter Danius sommarprat idag i radions P1. Ska den återstående församlingen i Akademien nu kunna företräda manligt snille och manlig smak?
 
Så ta Vitterhetsakademien! Be dem välja pristagare! Lägg Svenska Akademien i malpåse på ett obestämt antal år och låt de vittra motsvarigheterna få lite ära och berömmelse! Ge dem ärtsoppa och punsch på Gyllene Freden! 
Dit kan alltid Sara Danius och Sara Stridsberg och Peter Englund ansluta sig, utan problem. Kan till och med vara bra med lite insikter i vad som varit, i hur fel det kunde bli. 
 
Förresten; Sara Danius skrev nyss en liten bok om Bob Dylan. Förpackad i en snygg volym i miniformat. Dekorerad med samma mönster som återfinns på Dylans skjortor...  Se där formens betydelse, från knytblus till bokomslagsdekor! Inte fel alltså, att högst densamma ska föreläsa i design för studenter!  The Times, They Are a´Changin´. som det hette - och heter än idag. Gott så! 
 
Annagreta
 

Kommentarer
Postat av: Berith Elisabeth

Jamen, jag säger som jag numera brukar säga. Du är en riktigt, riktigt bra skribent - kanske till och med min favoritskribent.
Jag håller förstås med om det du skriver. Lyssnade på Sara D igår kväll och var så tagen av hennes lugna och klara inställning. Heja Sara och Heja Annagreta.

2018-08-19 @ 11:39:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0