San Pietro brudparens favorit

 
Den ligger där högt uppe på klippan, kyrkan, hett åtrådd av romantiska brudpar som vill vigas där, och kön är lång. Väntetiden sägs vara 2 år - vilket kan låta lite knepigt. Man kanske hinner ändra sig, påpekade en italiensk realist som också visste berätta hur själva bokningen går till; man måste fylla i ett detaljerat formulär där allehanda uppgifter krävs och skicka det till en planeringspräst som håller ordning på köordningen och allt...
 
Men kyrkan är magnifik. På antiken fanns på platsen ett tempel till Venus ära - stan heter mycket riktigt Porto Venere - och så småningom byggde romarna en kyrka på ruinerna av templet. Först på 1200-talet var det dags att renovera och snygga till och förfina - i renässansens anda. Randningen på fasaden består av svarta och vita marmorstenar - katedralen i Siena har liknande renässansmönster i fasaden.
 
Vi passerade i segelbåt utanför de vulkaniska bergshällarna. Hela kusten här (Cinque Terre- De fem Jordbruken, nu små städer) stupar brant ned i havet och visar upp sina vulkaniska formationer i färger från brunt och svart till rosa och ljusgult.
 
Annagreta
 

Kommentarer
Postat av: RM Helleday

Tack för att du berättade! Roligt att få veta lite mer!

2018-07-13 @ 10:11:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0