Micael Dahlen trotsar våra tyngdlagar

 
Micael Dahlen vid sitt skrivbord.
 
Måste bara skriva några rader om Micael Dahlen. Professor vid Handelshögskolan, och lyckodebattör. 
 
Bilden berättar. En okonventionell man med långt hår och jeans sitter uppflugen på sitt arbetsbord och tänker. Eller vilar han? Han lutar sig i varje fall ordentligt mot väggen och håller höger hand på vänster knä för balansens skull. Hans datorskärm stör inte; den är bildlös och tyst. Men omgivningen är invaderad av böcker och papper. På bokhyllorna en aldrig skådad oordning, allt verkar trotsa tyngdlagen - när som helst kan de översta papperslagren rasa i golvet. Gömmer sig gör en stukad skrivbordslampa. Det enda som lyser upp är en klarblå plastmugg som står farligt nära bordskanten som hade den landat där i det vi kallar förbigående. Rummet är kalt, inga gardiner, en rund ljuskälla i taket. Scenen andas lugn.
 
Denna avspända karl ska snart framträda på Dramaten med en talkshow, eller en performance lecture som han kallar den. Medspelare är Johan Ulveson. Den kommer sannolikt att handla om vår jakt på lyckan - ett tema som är Micael Dahlens specialämne. Som liten var han ett egensinnigt barn, mobbad och ensam. För några år sedan brände han ut sig - han satt aldrig stilla, jagade hela tiden efter nya inspirerande händelser eller prestationer. Nu är han frilansande guru på halvtid och delar med sig av sina uppfriskande tankar om frihet i vår tvingande tid. 
                                                                                              Foto: Beatrice Lundborg
Annagreta

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Professor Dahlen lever med två motton som alla som stressar runt i tillvaron efter lycka och annat som skall hinnas med kan ta till sig: AVMÅSTIFIERA (= ställ in allt onödigt) och ROMANLEVA (= njut livet sida för sida som i en bra roman, istället för att rusa mot slutet som i en deckare).
"Små förändringar gör stor skillnad i långa loppet" är också ett motto att ha som ledstjärna.
Ellinor

2019-04-09 @ 10:27:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0