Vi vill se oss själva

Mångkulturalism är det nya fula. KD vill inte nedlåta sig till att blanda upp vår "kultur". Helt isolationistiskt, egenkärt och dumt. "De ska inte vara på vår bakgård", fast i ny språkdräkt. Äter KD lunch med SD ett par gånger till heter det snart "Släpp inte in fler. Slopa asylrätten. Vi vill dela vårt liv med oss själva, vi vet bäst".
 
Och sedan: "Ingen ska be på arbetstid. Det har vi inte råd med." och "Böneutropare, håll tyst"
 
I USA skiljer Trump flyktingarnas barn från föräldrarna och internerar dem utan given tidsgräns. I Italien stänger inrikesministern Salvini hamnarna för hjälpsökande flyktingar. De internationella och italienska hjälpfartyg som fortfarande räddar desperata människor som sökt sig ut på Medelhavet nekas landstigning och utmålas som människosmugglare. I Ungern kastar man fria journalister i fängelse och rycker undan mattan för ett "opassande" universitet. Egoismen gifter sig med hatet mot det främmande, det annorlunda. Det är kriget mot den svaga parten, den med svag röst. 
 
Vad väntar man sig av "Det renodlade Sverige"? Hur självgoda ska vi bli i kampen mot mångkulturen? Det finns många faktorer som kan bidra. Fler knätofsar, järnrör, dukade lunchbord till ljudet av marschmusik - och så speglar överallt. I vår kultur vill vi bara se "oss själva". 
 
Annagreta
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0