Ansvarsfrågan

Det humanitära anlaget som vi alla har är nu på väg att tillbakabildas, kollektivt och politiskt. Grekerna skjuter mot flyktingarna vid gränsen för att tvinga dem tillbaka. Turkiet vill ha mer betalt av EU för att "behålla" migranterna på sitt territorium. EU säger att det är besvärligt men att grekerna gör rätt i att förhindra flyktingarna att ta sig in i landet.
 
Hur ser utvecklingen ut? Kanske kommer EU endera dagen att gå in i flyktingskarorna och efterfråga specialister och högutbildade; "Vem av er kan utveckla algoritmer? Finns det någon här som är kirurg eller ekonom? Stig fram bara, högutbildade får komma in i mitt land, ni är värdefulla och godkända. Ni andra får stanna kvar, ni är inte intressanta".
 
Eller kanske, en vacker dag, kommer världssamfundet att gå in i Assads guldskimrande vardag och säga ifrån; Kom hit, ta dina barn, din matreserv och din sängmadrass med dig. Nu ska du ansluta till en flyktinggrupp som är på väg över till Turkiet, och går inte det får du sätta dig i en överfylld gummibåt och försöka ta dig till Lesbos. Du får två timmar på dig att packa. Det lönar sig inte att protestera. Ingen hör dig i alla fall. Annagreta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0